שף אליאן ליוס – הקוסם של המטבח האיטלקי בגלילשף אליאן ליוס, יליד הכפר מעיליא שבגליל המערבי, הוא הכוח הקולינרי מאחורי מסעדת "שאטו דה רואה" – מסעדת שף ייחודית המציעה חוויה איטלקית אותנטית בלב הגליל.
עם ניסיון של למעלה מ-40 שנה במטבח האיטלקי, רכש ליוס את מיומנותו במסעדות היוקרה של פדובה שבאיטליה, שם התמחה בסודות המטבח המסורתי.במהלך שהותו באיטליה פתח שבע מסעדות מצליחות, שאחת מהן אף הייתה מועמדת לכוכב מישלן – הישג שעמד על סף מימוש, אך נדחה בעקבות חזרה לישראל מסיבות משפחתיות. עם זאת, הוא לא מוותר על החלום: "כוכב מישלן בישראל? הכול פתוח."ליוס, הידוע בכינויו "הקוסם של השמפניה", נחשב מומחה ליין ולשמפניה. באיטליה החזיק באוסף מרשים של 12,000 בקבוקי יין מכל העולם – האוסף השלישי בגודלו במדינה. את התשוקה הזו הוא מביא עמו גם ל"שאטו דה רואה", שם תמצאו תפריט יין עשיר, מוקפד ומאוזן – במחירים נגישים ובסטנדרט של מסעדת מישלן.
ב"שאטו דה רואה" תיהנו ממנות איטלקיות קלאסיות, המבוססות על חומרי גלם איכותיים המיובאים מאיטליה ומשולבים עם טעמים מפתיעים מהגליל. בין המנות שתפגשו:
כל מנה מוגשת בדיוק בלתי מתפשר – הן בטעם והן בהכנה – בשילוב טכניקות מתקדמות כמו בישול ארוך, אחסון בוואקום ושימוש בפלוס-שילר לשמירה על איכות חומרי הגלם.
שף ליוס מצליח לחבר בין עולמות – בין המטבח האיטלקי הקלאסי לבין חומרי גלם מפתיעים מהמטבח הערבי-גלילי, כמו סומאק ופריקי. אחת המנות המיוחדות במסעדה היא מנת כבש על מצע פריקי – דוגמה מושלמת לשילוב בין מורשת, דיוק וטעמים בלתי נשכחים.בניגוד לשפים רבים, שף ליוס שולט לעומק בכל תחומי המטבח – מדגים ופירות ים ועד בשרים, קינוחים, יין ושמפניה – ומצליח להעניק לכל מנה טיפול אישי, מוקפד ואמנותי.
מבקרים במסעדת "שאטו דה רואה" מדווחים על חוויה יוצאת דופן:
שירות אישי ואדיב, אווירה אינטימית המשלבת היסטוריה, יוקרה ותחושת בית – וכל זה בלב הכפר מעיליא שבגליל.