השף אליאן ליוס

מסעדת שף איטלקית אותנטית בכפר מעיליא, בהובלת שף אליאן ליוס – מומחה בינלאומי עם למעלה מ-40 שנות ניסיון. תפריט מישלני מוקפד, חומרי גלם איטלקיים איכותיים, יינות נדירים ואווירה גלילית בלתי נשכחת.

שף אליאן ליוס – הקוסם של המטבח האיטלקי בגלילשף אליאן ליוס, יליד הכפר מעיליא שבגליל המערבי, הוא הכוח הקולינרי מאחורי מסעדת "שאטו דה רואה" – מסעדת שף ייחודית המציעה חוויה איטלקית אותנטית בלב הגליל.

עם ניסיון של למעלה מ-40 שנה במטבח האיטלקי, רכש ליוס את מיומנותו במסעדות היוקרה של פדובה שבאיטליה, שם התמחה בסודות המטבח המסורתי.במהלך שהותו באיטליה פתח שבע מסעדות מצליחות, שאחת מהן אף הייתה מועמדת לכוכב מישלן – הישג שעמד על סף מימוש, אך נדחה בעקבות חזרה לישראל מסיבות משפחתיות. עם זאת, הוא לא מוותר על החלום: "כוכב מישלן בישראל? הכול פתוח."ליוס, הידוע בכינויו "הקוסם של השמפניה", נחשב מומחה ליין ולשמפניה. באיטליה החזיק באוסף מרשים של 12,000 בקבוקי יין מכל העולם – האוסף השלישי בגודלו במדינה. את התשוקה הזו הוא מביא עמו גם ל"שאטו דה רואה", שם תמצאו תפריט יין עשיר, מוקפד ומאוזן – במחירים נגישים ובסטנדרט של מסעדת מישלן.

תפריט שהוא מסע קולינרי

ב"שאטו דה רואה" תיהנו ממנות איטלקיות קלאסיות, המבוססות על חומרי גלם איכותיים המיובאים מאיטליה ומשולבים עם טעמים מפתיעים מהגליל. בין המנות שתפגשו:

  • ריזוטו פטריות פורצ’יני
  • טרטר בקר עם פונדו פרמזן וקרם כמהין
  • מנות דגים, פירות ים ובשרים בביצוע מושלם
  • מנות טבעוניות ברמה קולינרית גבוהה במיוחד
  • תפריט טעימות בסגנון "טיול מישלן"

כל מנה מוגשת בדיוק בלתי מתפשר – הן בטעם והן בהכנה – בשילוב טכניקות מתקדמות כמו בישול ארוך, אחסון בוואקום ושימוש בפלוס-שילר לשמירה על איכות חומרי הגלם.

שילוב נדיר של מסורת, חדשנות ותשוקה

שף ליוס מצליח לחבר בין עולמות – בין המטבח האיטלקי הקלאסי לבין חומרי גלם מפתיעים מהמטבח הערבי-גלילי, כמו סומאק ופריקי. אחת המנות המיוחדות במסעדה היא מנת כבש על מצע פריקי – דוגמה מושלמת לשילוב בין מורשת, דיוק וטעמים בלתי נשכחים.בניגוד לשפים רבים, שף ליוס שולט לעומק בכל תחומי המטבח – מדגים ופירות ים ועד בשרים, קינוחים, יין ושמפניה – ומצליח להעניק לכל מנה טיפול אישי, מוקפד ואמנותי.

לא רק מסעדה – חוויה בלתי נשכחת

מבקרים במסעדת "שאטו דה רואה" מדווחים על חוויה יוצאת דופן:

שירות אישי ואדיב, אווירה אינטימית המשלבת היסטוריה, יוקרה ותחושת בית – וכל זה בלב הכפר מעיליא שבגליל.